Lehdistötiedote 30.11.2022 – Pia-Karin Helsing solistina Wasa Sångargillen joulukonserteissa

Sopraano ja sellisti Pia-Karin Helsing on tämän vuoden solisti mieskuoro Wasa Sångargillen perinteisissä joulukonserteissa. Konsertit kuullaan Vaasan kirkossa perjantaina 16. ja lauantaina 17. joulukuuta.

Helsing on syntyisin Munsalasta, mutta on jo parinkymmenen vuoden ajan asunut Pohjois-Ruotsissa. Paitsi että hän on usein orkestereiden ja kuorojen solistina niin hän on myös Norrbottenin kamariorkesterin ja Piitimen kamarioopperan tuottaja. Pia-Karin Helsing tunnetaan muuan muassa Jean Sibeliuksen ja Ture Rangströmin laulujen ylistetyistä tulkinnoistaan.

-Minusta on hienoa tehdä yhteistyötä kuorojen kanssa koska kuorolaiset ovat niin innostuneita. Senvuoksi minun oli iloisin mielin helppo suostua solistiksi. Joulukonsertit ovat mitä parhain tapa lähestyä joulua ja tuntuu todella hyvältä tulla kotiin Pohjanmaalle, sanoo Pia-Karin Helsing.

Pia-Karin soittaa joulukonserteissamme selloa ja esittää yksinlaulua. Hän soittaa ”Varpunen jouluaamuna” sellosoolona.

-Olemme erittäin iloisia, kun Pia-Karin on solistinamme tänä vuonna. Hän on laaja-alainen sopraano joka esittää osuvia lyyrisiä tulkintoja ja on kaiken lisäksi huippuluokan sellistis, mikä on ainutlaatuinen yhdistelmä. Hänen pohjalaisuutensa tuo hienoa lisäarvoa, sanoo Stefan Wikman, Wasa Sångargillen kuoronjohtaja.

Pia-Karin Helsing on viimeksi vieraillut Pohjanmaalla viime kesänä juhlittuna solistina Mustasaaren Musiikkijuhlilla.

Helsing esittää muuan muassa ”Ave Maria” Jimi Järvisen säestäessä uruilla. Järvinen hälytettiin viime vuoden joulukonsertteihin muutaman tunnin varoitusajalla ja hoiti tehtävän hienosti. Tänä vuonna hän on konserttiemme varsinainen urkuri ja vahvistaa osaltaan joulutunnelmaa täysin palkein.

Anton Ylikallio on konserttiemme pianisti. Anton tunnetaan vaasalaisena muusikkona ja on muuan muassa esiintynyt Vaasan, Jyväskylän ja Oulun kaupunginorkestereiden pianosolistina.

-Sodan, voimakkaan inflaation, taloudellisten ja muiden epävarmuustekijöiden leimaamana aikana tuntuu hyvältä ja tärkeältä että voimme tarjota ihmisille rauhan ja joulun sanomaa perinteisten joulukonserttiemme myötä, sanoo Wikman

Wasa Sångargillen joulukonsertit ovat muodostuneet monille olennaiseksi osaksi adventin- ja joulunajan juhlintaa. Konserttimme sisältävät rakastetuimpia joululaulujamme perinteisinä mutta myös uutta luovina sovituksina ja niin myös tänä jouluna muutamien uusien laulujen muodossa.

Laulut esitetään latinan, ruotsin, suomen, eestin, espanjan ja englannin kielillä.

-Wasa Sångargille tehnyt paljon työtä äänenmuodostuksen kanssa syksyn aikana ja kuoron sointi on edelleen kehittynyt. ”Koronaruoste” koitui monen kuoron toiminnan kohtaloksi pandemian aikana. Tämän ”ruosteen” on Wasa Sångargille nyt hionut pois ja uskallan väittää, että olemme päässeet paremmalle tasolle kuin missä olimme 2019, sanoo Wikman.

Joulukonserttimme esitetään Vaasan kirkossa perjantaina 16. joulukuuta kello 20.00 ja lauantaina 17. joulukuuta kello 18.00. Lippuja voi ostaa Netticketin kautta tai kuorolaisilta.