Pressmeddelande 2.11.2023 – Wasa Sångargille och Vasasopranen Kajsa Dahlbäck sjunger in julen i Trefaldighetskyrkan och i Oravais

Wasa Sångargille har en lång tradition av julkonserter med inbjudna solister. I år har sångargillet engagerat sopranen Kajsa Dahlbäck som solist. Kajsa har tidigare uppträtt med bland annat Tapiola Sinfonietta och Helsingfors Barockorkester, och är också känd för Vasapubliken som konstnärlig ledare för barockfestivalen Vasa Baroque.

På julkonsertens repertoar finns i år många av våra käraste julsånger i stämningsfulla arrangemang bland annat Giv mig ej glans, När det lider mot jul och Betlehems stjärna. WSG och Kajsa sjunger också tillsammans några av julens mest älskade sånger, som Helga natt och Härlig är jorden. Vi uruppför också Roberts Sunds nyskrivna arrangemang av Carola Häggqvists populära julsång Himlen i min famn.

Kören och Kajsa ackompanjeras av Heidi Peltoniemi på viola da gamba och cello, Petteri Pitko på cembalo. Jimi Järvinen medverkar som organist.

Wasa Sångargilles konserter med cirka 45 manskörssångare brukar locka en talrik publik. Därför ges också i år två konserter i Trefaldighetskyrkan torsdagen den 7.12. kl. 20.00 och lördagen den 9.12. kl. 18.00. I år ges WSG:s populära julkonsert också för första gången i Oravais, fredagen den 8.12 kl. 19.00 hålls julkonserten i Oravais kyrka.