Lyhyt esittely - historiikki

Aloite Wasa Sångargillen perustamiseksi tehtiin kun Gamlakarleby Manskör teki Vaasaan konserttimatkan tammikuussa 1930. Neljäs päivä helmikuuta kutsuttiin koolle kokous ”kvartettilaulusta kiinnostuneille henkilöille” ja kokouksessa valittiin väliaikainen hallitus. Kokoukseen osallistuneiden 34 perustajajäsenen joukossa oli myös kuoron ensimmäinen johtaja Alfred Holm. Monien eikä aivan vakavasti otettavien nimiehdotuksien joukosta valittiin alusta alkaen nimeksi Wasa Sångargille, myöhemmin tekstissä WSG. Kuoron toiminta alkoi helmikuun 12. päivänä pidetyillä harjoituksilla ja jo saman vuoden huhtikuussa esiintyi Wasa Sångargille kaupungintalon juhlasalissa kotiyleisölleen. Konsertti sai suuren suosion ja kuoro sai toiminnalleen jymymestyksen kiertueillaan sekä koti-, että naapurimaassa Ruotsissa.

Kuoron pitkäaikaisista johtajista mainittakoon, paitsi aiemmin mainittu Alfred Holm, Selim Segerstam ja kuoron nykyinen, jo kauemmin kuin kukaan aiemmin toiminut Stefan Wikman. Kuoron musiikillinen tunnusmerkki on Wikmanin johtamiskauden aikana ollut ”perinteisiin pohjautuen uutta luova” ja se on myös näkynyt selkeästi ohjelmistovalinnoissa. Perinteistä mieskuorolaulua on tasapainotettu nykyaikaisilla teoksilla ja kuoro on myös tehnyt sekä vakavampi- että kevyempiaiheisia musiikillisia näyttämöteoksia. Uraauurtavaa yhteistyötä on vaalittu ja tehty sekä muiden kuorojen että muiden musiikkikokoonpanojen kanssa sekä paikallisesti että yli kieli- ja maarajojen. Kuoron perinteiset joulukonsertit, vapunaaton laulutervehdys ja itsenäisyyspäivän esiintyminen torilla luovat toiminallemme lujan perustan.

Vuonna 1989 hankki WSG oman kodin, nimitttäin arkkitehti Fredrik Thesleffin piirtämän vanhan vuonna 1897 rakennetun puujugendtalon. Talon ”Cantare”, joka sijaitsee osoitteessa Vöyrinkatu 12, omistaa kiinteistöosakeyhtiö Ab Gillestugan ja siellä on juhlasali, keittiö ja kanslia sekä yläkerrassa vuokrattavia tiloja. Sen lisäksi että kuoro hankki kauniin ja arvokkaan talon niin WSG:n toimesta tehtiin myös mittava kulttuurihistoriallinen teko kun historiallisesti arvokas talo pelastettiin tuholta. WSG voi tänään paremmin kuin konsanaan. Kuorossamme esiintyy  noin kuusikymmentä laulajaa. Kun tähän määrään lisätään seniorikuoromme laulajat kuuluu WSG kiistatta maamme suurimpiin ja iskukykyisimpiin mieskuoroihin.

YHTEYSTIEDOT

OTA YHTEYTTÄ

PUHEENJOHTAJA Martin Wilhelms

+358 40 556 4190

martinjp.wilhelms@gmail.com

TAITEELLINEN JOHTAJA Stefan Wikman 

+358 40 769 8223

stefan.wikman@roschier.com

LEHDISTÖ

MARKKINOINTIVASTAAVA Jens Österberg

+358 500 662 140

jens.osterberg@petsmoproducts.fi

INTENDENTTI Dan Häggblom

+358 500 367 174

dan.haggblom@mysports.fi

VARAA KUORO ESIINTYMÄÄN

INTENDENTTI Dan Häggblom

+358 500 367 174

dan.haggblom@mysports.fi

KONSERTTIMESTARI Mathias Smeds 

+358 50 557 5252

mathias.smeds@msmeds.fi

HALUATKO LAULAA KUOROSSA?

VARAPUHEENJOHTAJA Mathias Smeds

+358 50 557 5252

mathias.smeds@msmeds.fi

TAITEELLINEN JOHTAJA Stefan Wikman

+358 40 769 8223

stefan.wikman@roschier.com

HALLINTO 2019-2020

HALLITUS

PUHEENJOHTAJA Martin Wilhelms

VARAPUHEENJOHTAJA / KONSERTTIMESTARI Mathias Smeds

SIHTEERI Michael Björkman

VARAINHOITAJA Lars Lönnblad

TAITEELLINEN JOHTAJA Stefan Wikman

INTENDENTTI Dan Häggblom

KLUBIPÄÄLLIKKÖ Peter Haldin

MARKKINOINTIVASTAAVA Jens Österberg

SENIORKUORON EDUSTAJA / APUJÄSEN: Bo-Erik Ekman

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ HETI

Kiitos! Viesti lähetetty.