Suomeksi

Lyhyt esittely – historiikki

Aloite Wasa Sångargillen perustamiseksi tehtiin kun Gamlakarleby Manskör teki Vaasaan konserttimatkan tammikuussa 1930. Neljäs päivä helmikuuta kutsuttiin koolle kokous ”kvartettilaulusta kiinnostuneille henkilöille” ja kokouksessa valittiin väliaikainen hallitus. Kokoukseen osallistuneiden 34 perustajajäsenen joukossa oli myös kuoron ensimmäinen johtaja Alfred Holm. Monien eikä aivan vakavasti otettavien nimiehdotuksien joukosta valittiin alusta alkaen nimeksi Wasa Sångargille, myöhemmin tekstissä WSG. Kuoron toiminta alkoi helmikuun 12. päivänä pidetyillä harjoituksilla ja jo saman vuoden huhtikuussa esiintyi Wasa Sångargille kaupungintalon juhlasalissa kotiyleisölleen. Konsertti sai suuren suosion ja kuoro sai toiminnalleen jymymestyksen kiertueillaan sekä koti-, että naapurimaassa Ruotsissa.

Kuoron pitkäaikaisista johtajista mainittakoon, paitsi aiemmin mainittu Alfred Holm, Selim Segerstam ja kuoron nykyinen, jo kauemmin kuin kukaan aiemmin toiminut Stefan Wikman. Kuoron musiikillinen tunnusmerkki on Wikmanin johtamiskauden aikana ollut ”perinteisiin pohjautuen uutta luova” ja se on myös näkynyt selkeästi ohjelmistovalinnoissa. Perinteistä mieskuorolaulua on tasapainotettu nykyaikaisilla teoksilla ja kuoro on myös tehnyt sekä vakavampi- että kevyempiaiheisia musiikillisia näyttämöteoksia. Uraauurtavaa yhteistyötä on vaalittu ja tehty sekä muiden kuorojen että muiden musiikkikokoonpanojen kanssa sekä paikallisesti että yli kieli- ja maarajojen. Kuoron perinteiset joulukonsertit, vapunaaton laulutervehdys ja itsenäisyyspäivän esiintyminen torilla luovat toiminallemme lujan perustan.

​Vuonna 1989 hankki WSG oman kodin, nimitttäin arkkitehti Fredrik Thesleffin piirtämän vanhan vuonna 1897 rakennetun puujugendtalon. Talon ”Cantare”, joka sijaitsee osoitteessa Vöyrinkatu 12, omistaa kiinteistöosakeyhtiö Ab Gillestugan ja siellä on juhlasali, keittiö ja kanslia sekä yläkerrassa vuokrattavia tiloja. Sen lisäksi että kuoro hankki kauniin ja arvokkaan talon niin WSG:n toimesta tehtiin myös mittava kulttuurihistoriallinen teko kun historiallisesti arvokas talo pelastettiin tuholta. WSG voi tänään paremmin kuin konsanaan. Kuorossamme esiintyy noin kuusikymmentä laulajaa. Kun tähän määrään lisätään seniorikuoromme laulajat kuuluu WSG kiistatta maamme suurimpiin ja iskukykyisimpiin mieskuoroihin.

Konserttikalenteriin

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja Martin Wilhelms
+358 40 556 4190
ordforande@wsg.fi

Taiteellinen johtaja Stefan Wikman
+358 40 769 8223
dirigent@wsg.fi

Haluatko laulaa kuorossa?

Varapuheenjohtaja Mathias Smeds
+358 50 557 5252
mathias.smeds@msmeds.fi

Varaa kuoro esiintymään

Intendentti Dan Häggblom
+358 500 367 174
intendent@wsg.fi

Konserttimestari Mathias Smeds
+358 50 557 5252
mathias.smeds@msmeds.fi

Lehdistö

Markkinointivastaava Dan Ekholm
+358 40 537 6435
dan.e.ek@gmail.com

Intendentti Dan Häggblom
+358 500 367 174
intendent@wsg.fi

Hallinto 2022-2023

Hallitus

Puheenjohtaja Martin Wilhelms
Varapuheenjohtaja/konserttimestari Mathias Smeds
Sihteeri Michael Björkman
Varainhoitaja Guy Svanbäck
Taiteellinen johtaja Stefan Wikman
Intendentti Dan Häggblom
Klubipäällikkö Mats Sabel
Markkinointivastaava Dan Ekholm
FSM-edustaja Kaj Holm (lisäjäsen)
Seniorkuoron edustaja Bo-Erik Ekman (lisäjäsen)

Kulttuuritalo Cantare

Wasa Sångargillen toiminta keskittyy Kulttuuritalo Cantareen. Taloa ja sen toimintoja ylläpitää Wasa Sångargillen omistama osakeyhtiö Ab Gillestugan.

​Wasa Sångargillen lisäksi moni muu on keskittänyt toimintansa Cantareen.

Cantare on mainio juhlatila ja on vuokrattavissa esimerkiksi hää- tai syntymäpäiväjuhlia varten. Lämpimästi tervetuloa Cantareen!

Varaa Cantare

Ota meihin yhteyttä