Suomeksi

Wasa Sångargille

Wasa Sångargille (WSG) on perustettu vuonna 1930 ja pyrkii luomaan uutta perinteisiin nojautuen ja kuoro haluaa lisätä kiinnostusta mieskuorolauluun sekä kehittää sitä.

Kuoro on herättänyt huomiota kehittämällä ja uudistamalla mieskuoroa soittimena. Tämä tavoite on vuosien aikana näkynyt innovatiivisina kokonaistuotantoina, joihin on tilattu musiikkiteoksia ja joissa on esiintynyt erilaisia kokoonpanoja.

Kuoro tekee säännöllisesti yhteistyötä säveltäjien, sovittajien, laulusolistien ja muusikoiden kanssa ja kuoro on jo yli kolmen vuosikymmenen ajan järjestänyt hyvin suosittuja joulukonsertteja tunnettujen solistien kanssa.

Kuoron esityksistä Vapaudenpatsaalla Vaasan torilla itsenäisyyspäivänä ja kaupungintalon terassilla Vappupäivänä on tullut vaalittuja perinteitä kuoron kotikaupungissa Vaasassa. WSG pyrkii kaikessa toiminnassaan toimimaan ydinarvojensa kunnianhimo, ammattimaisuus, sitoutuminen ja toveruus mukaisesti. Harjoitustyön kehittämiseen ja laulajien kannustamiseen kehittämään itseään laulajana sekä kuorossa että sen ulkopuolella panostetaan paljon.

Wasa Sångargille konsertoi säännöllisesti sekä Vaasassa että muualla Suomessa ja ulkomailla. Aktiivisen rekrytoinnin ansiosta kuorossa on tällä hetkellä noin 50 laulajaa, jotka jakautuvat hyvin eri ääniin, joissa nuoremmat äänet sulautuvat miellyttävällä tavalla kypsempiin ääniin.

WSG:n yhdistyksen puitteissa toimii myös Wasa Sångargilles Seniorkör; ainutlaatuinen kuoro, joka mahdollistaa elinikäisen kuorolaulamisen.

Konserttikalenteriin

Ota yhteyttä

Roger Nylund
Puheenjohtaja
+358 50 527 2281
ordforande@wsg.fi

Stefan Wikman
Taiteellinen johtaja
+358 40 769 8223
dirigent@wsg.fi

Haluatko laulaa kuorossa?

Mathias Smeds
Varapuheenjohtaja
+358 50 557 5252
mathias.smeds@msmeds.fi

Varaa kuoro esiintymään

Dan Häggblom
Intendentti
+358 500 367 174
intendent@wsg.fi

Mathias Smeds
Konserttimestari
+358 50 557 5252
mathias.smeds@msmeds.fi

Lehdistö

Matias Jungar
Markkinointivastaava
+358 40 581 6816
dan.e.ek@gmail.com

Dan Häggblom
Intendentti
+358 500 367 174
intendent@wsg.fi

Hallinto 2023-2024

Hallitus

Puheenjohtaja Roger Nylund
Varapuheenjohtaja/konserttimestari Mathias Smeds
Sihteeri Michael Björkman
Varainhoitaja Guy Svanbäck
Taiteellinen johtaja Stefan Wikman
Intendentti Dan Häggblom
Klubipäällikkö Mats Sabel
Markkinointivastaava Matias Jungar
FSM-edustaja Kaj Holm (lisäjäsen)
Seniorkuoron edustaja Nils-Eric Sahlström (lisäjäsen)

Kulttuuritalo Cantare

Wasa Sångargillen toiminta keskittyy Kulttuuritalo Cantareen. Taloa ja sen toimintoja ylläpitää Wasa Sångargillen omistama osakeyhtiö Ab Gillestugan.

​Wasa Sångargillen lisäksi moni muu on keskittänyt toimintansa Cantareen.

Cantare on mainio juhlatila ja on vuokrattavissa esimerkiksi hää- tai syntymäpäiväjuhlia varten. Lämpimästi tervetuloa Cantareen!

Varaa Cantare

Ota meihin yhteyttä