Suomeksi

Lyhyt esittely – historiikki

Aloite Wasa Sångargillen perustamiseksi tehtiin kun Gamlakarleby Manskör teki Vaasaan konserttimatkan tammikuussa 1930. Neljäs päivä helmikuuta kutsuttiin koolle kokous ”kvartettilaulusta kiinnostuneille henkilöille” ja kokouksessa valittiin väliaikainen hallitus. Kokoukseen osallistuneiden 34 perustajajäsenen joukossa oli myös kuoron ensimmäinen johtaja Alfred Holm. Monien eikä aivan vakavasti otettavien nimiehdotuksien joukosta valittiin alusta alkaen nimeksi Wasa Sångargille, myöhemmin tekstissä WSG. Kuoron toiminta alkoi helmikuun 12. päivänä pidetyillä harjoituksilla ja jo saman vuoden huhtikuussa esiintyi Wasa Sångargille kaupungintalon juhlasalissa kotiyleisölleen. Konsertti sai suuren suosion ja kuoro sai toiminnalleen jymymestyksen kiertueillaan sekä koti-, että naapurimaassa Ruotsissa.

Kuoron pitkäaikaisista johtajista mainittakoon, paitsi aiemmin mainittu Alfred Holm, Selim Segerstam ja kuoron nykyinen, jo kauemmin kuin kukaan aiemmin toiminut Stefan Wikman. Kuoron musiikillinen tunnusmerkki on Wikmanin johtamiskauden aikana ollut ”perinteisiin pohjautuen uutta luova” ja se on myös näkynyt selkeästi ohjelmistovalinnoissa. Perinteistä mieskuorolaulua on tasapainotettu nykyaikaisilla teoksilla ja kuoro on myös tehnyt sekä vakavampi- että kevyempiaiheisia musiikillisia näyttämöteoksia. Uraauurtavaa yhteistyötä on vaalittu ja tehty sekä muiden kuorojen että muiden musiikkikokoonpanojen kanssa sekä paikallisesti että yli kieli- ja maarajojen. Kuoron perinteiset joulukonsertit, vapunaaton laulutervehdys ja itsenäisyyspäivän esiintyminen torilla luovat toiminallemme lujan perustan.

​Vuonna 1989 hankki WSG oman kodin, nimitttäin arkkitehti Fredrik Thesleffin piirtämän vanhan vuonna 1897 rakennetun puujugendtalon. Talon ”Cantare”, joka sijaitsee osoitteessa Vöyrinkatu 12, omistaa kiinteistöosakeyhtiö Ab Gillestugan ja siellä on juhlasali, keittiö ja kanslia sekä yläkerrassa vuokrattavia tiloja. Sen lisäksi että kuoro hankki kauniin ja arvokkaan talon niin WSG:n toimesta tehtiin myös mittava kulttuurihistoriallinen teko kun historiallisesti arvokas talo pelastettiin tuholta. WSG voi tänään paremmin kuin konsanaan. Kuorossamme esiintyy noin kuusikymmentä laulajaa. Kun tähän määrään lisätään seniorikuoromme laulajat kuuluu WSG kiistatta maamme suurimpiin ja iskukykyisimpiin mieskuoroihin.

Konserttikalenteriin

Ota yhteyttä

Roger Nylund
Puheenjohtaja
+358 50 527 2281
ordforande@wsg.fi

Stefan Wikman
Taiteellinen johtaja
+358 40 769 8223
dirigent@wsg.fi

Haluatko laulaa kuorossa?

Mathias Smeds
Varapuheenjohtaja
+358 50 557 5252
mathias.smeds@msmeds.fi

Varaa kuoro esiintymään

Dan Häggblom
Intendentti
+358 500 367 174
intendent@wsg.fi

Mathias Smeds
Konserttimestari
+358 50 557 5252
mathias.smeds@msmeds.fi

Lehdistö

Matias Jungar
Markkinointivastaava
+358 40 581 6816
dan.e.ek@gmail.com

Dan Häggblom
Intendentti
+358 500 367 174
intendent@wsg.fi

Hallinto 2023-2024

Hallitus

Puheenjohtaja Roger Nylund
Varapuheenjohtaja/konserttimestari Mathias Smeds
Sihteeri Michael Björkman
Varainhoitaja Guy Svanbäck
Taiteellinen johtaja Stefan Wikman
Intendentti Dan Häggblom
Klubipäällikkö Mats Sabel
Markkinointivastaava Matias Jungar
FSM-edustaja Kaj Holm (lisäjäsen)
Seniorkuoron edustaja Nils-Eric Sahlström (lisäjäsen)

Kulttuuritalo Cantare

Wasa Sångargillen toiminta keskittyy Kulttuuritalo Cantareen. Taloa ja sen toimintoja ylläpitää Wasa Sångargillen omistama osakeyhtiö Ab Gillestugan.

​Wasa Sångargillen lisäksi moni muu on keskittänyt toimintansa Cantareen.

Cantare on mainio juhlatila ja on vuokrattavissa esimerkiksi hää- tai syntymäpäiväjuhlia varten. Lämpimästi tervetuloa Cantareen!

Varaa Cantare

Ota meihin yhteyttä