Pressmeddelande 24.4.2023 – Vårkonserten ”Katedralen” drog storpublik

Wasa Sångargille vill tacka publiken som kom till körens vårkonsert i Trefaldighetskyrkan i Vasa lördagen den 22 april. Vårkonserten ”Katedralen” lockade ovanligt många åhörare.

-Vi hade en fantastisk kväll tillsammans med vår publik, säger körens dirigent Stefan Wikman.

Kören var alldeles tagen av det mottagande som konserten fick.

Kören framförde sånger av bland andra Eva Dahlgren, Laleh, Björn Afzelius och Paul Simon. Flera av sångerna hade körarrangemang som Mikael Svarvar enkom hade gjort för WSG. Svarvar ackompanjerade på flygel vid konserten och framförde också ett pianosolo av Claude Debussy.

Tove Wingren sjöng solo. Hennes tolkning av ”Aftonens sång” var så mäktig att den kända sången fick en helt ny dimension. Anders Sjölind ackompanjerade på flygelhorn vilket gav konserten en förhöjd stämning.

Kören framförde hymnen ”Bön för Ukraina” på landets språk, vilket kören har fått tack för av ukrainare som bor i Österbotten.

-Vi byggde en virtuell katedral för en kväll, men vi hoppas att minnet lämnar avtryck hos åhörarna. Kören kände av musikens kraft och publikens uppskattning, säger Wikman.

Ledorden för konserten var medmänsklighet, fred och kärlek. Läs mer om konserten här: (Länk till tidigare pressmeddelande)

En del av sångerna kommer Wasa Sångargille att sjunga vid Vasa körfestival fredagen den 19 och 21 maj. Dessförinnan kan man höra WSG sjunga in våren på första maj vid stadshusets balkong.

Välkommen dit!